Pakeleivių/Pašnekovų tipai

by Liudas Sodonis on September 13, 2007

Taigi dar vasarą važiuodamas į pusseserės vestuves paturėjau tokį vieną susitikimą su vienu pažįstamu iš gimnazijos laikų. Jis daug daug kalbėjo, neleido įsiterpti. Man beliko sėdėti ir klausyti. Ko gero ne man vienam yra taip pasitaikę. Kol jis kalbėjo apie kažką kas man visai nerūpėjo ir jam nerūpėjo ar aš ką atsakysiu ar ne, pradėjau mąstyti kaip yra su tais pakeleiviais/pašnekovais. Juos atskyriau į tris grupes:

  1. Šnekovai – šis tipas apibūdina, žmogų su kurio aš važiavau. Nė velnio jam nerūpėjo ką aš sakau. Jiems svarbu išsipasakoti, kalbėti ir sulaukti tik šiokio tokio pritarimo, kad ir mažo galvos linktelėjimo, kad ir labai reto. Jie gali pliurpti nesustodami labai ilgai. Su tokiais keliauti (na ką su jais pašnekėsi?), kartais visai gerai, bet kartais jie tiesiog užknisa.
  2. Pašnekovai – šis tipas man labiausiai priimtinas, mat informacija keičiamasi beveik tolygiai. Jie pašneka, pašneki tu, po to vėl jie ir taip kaip kokiam forume. Įdomu ir naudinga. Kai susitinka pašnekovas ir šnekovas prasideda lyg kokios varžybos, kas paims “kalbėjimą”, bet pašnekovui tai ne visada įdomu ir jis bando susirasti savo tipo žmogų.
  3. Ne-šnekovai – šis tipas yra visiška priešingybė šnekovui. Jie dažniausiai tyli, kažką mąsto, klausosi. Geriausiai sutaria su šnekovais = + ir – ;) Bet pašnekovui su tokiu bendrauti sunkiau nei su šnekovu, iš jo išpešti koki žodi sunku, tenka daug laukti, ir gerai pasukti smegenis, “pašnipinėti”, kad išsiaiškintum, apie ką galima būtų su juo pasikalbėti.

Buvau ir dar kažką sumąstęs, bet tas šnekovas kažkuo sudomino ir mintis pabėgo :>

6 comments

Mano pusbrolis prilygsta 1 tipui. Tik jam dar reik nuolat linkčiot galva ir pritart – tiesiog reikalauja dėmesio. Tokiu atveju paprasčiausiai apsimetu, kad jo negirdžiu ir apie kažką galvoju. :-)

by Pawka on 2007-09-14 at 11:56. #

Tai ir nėr gerai, gaila, kad tokie žmonės dažniausiai nesupranta kas kaip ;/

by Liudas on 2007-09-14 at 14:51. #

O vat įdomu pasidarė, kokiam tipui mane priskiri? :D

by Drumzlės on 2007-09-14 at 15:53. #

[...] ir žinoma: rankų darbo žiniatinklis, pernelyg šnekūs ir nešnekūs pašnekovai, lengvai užsiliepsnojantys rankšluosčiai, brangiausias neišleistas muzikos [...]

by Blogorama #197 : nežinau.lt on 2007-09-14 at 19:40. #

elementaru: 2+ (toli iki – 3) ;)

by Liudas on 2007-09-15 at 09:53. #

Liuks – LFX
labai taikliai pastebėjai.
varyk ir toliau taip.
Papa

by lfx on 2007-09-16 at 19:30. #

Leave your comment

Required.

Required. Not published.

If you have one.